ABS Filament – Avancerad guide

ABS filament är en av de mest populära typerna av 3D-utskriftsmaterial som finns tillgängligt. Det är en mycket populär filamenttyp eftersom det är starkt, hållbart och har en hög temperaturbeständighet. ABS-filament är också ett av de billigare filamenttyperna och är lätt att hantera. ABS-filament kan användas för att skapa en mängd olika 3D-utskrifter, inklusive prototyper, skalor, leksaker och mycket mer. Det är ett utmärkt material att använda om man letar efter ett starkt, hållbart och lätt att hantera filament för 3D-utskriftsprojekt.

ABS filament fördelar

 • ABS filament är ett av de mest populära 3D-filamenten som finns idag. Det är ett hållbart material som är lätt att bearbeta och skapa med.
 • Det är ett mycket hållbart material som är lätt att färglägga och lämplig för att skapa föremål som tål slitage.
 • ABS filament har en hög smältpunkt och är lämplig för att skapa hållbara och slitstarka föremål.
 • ABS filament är ett lättmaterial som är lätt att bearbeta och skapa med.
 • Det är ett mycket kostnadseffektivt material som är lämpligt för en mängd olika projekt.

ABS filament nackdelar

 • ABS filament är mer känslig för högre temperaturer än PLA filament och kan smälta om det exponeras för höga temperaturer.
 • Abs filament stinker mer än PLA filament när det förvärms.
 • ABS filament kräver högre temperaturer för att smälta och kan orsaka problem med mindre kvalitet 3D-skrivare som inte kan uppnå höga temperaturer.
 • ABS filament är ofta mer dyrare än PLA filament.
 • ABS filament kan ta längre tid att härda och kan vara svårare att post-processera.

Vad är det bästa ABS filamentet?

eSUN-ABS-filament-1


eSUN ABS är ett av de bästa filamenten som finns på marknaden. Det är ett mycket hållbart och högkvalitativt material som är lämpligt för 3D-utskrifter. Det är lätt att bearbeta och hanteras vid höga temperaturer, och det har en hög temperaturbeständighet och motstår extremt väder. Det har en glansig yta, är lätt att färglägga och det är lätt att fästa olika komponenter till. Det är mycket hållbart och ett utmärkt val för professionella användare som kräver högpresterande material. Det har en utmärkt termisk stabilitet och är lätt att använda. Det är ett av de mest populära filamenten på marknaden och det är ett utmärkt val för 3D-utskrifter.

Tips innan du ska skriva ut ABS filament

 • Följ instruktionerna från din 3D-skrivare för att få den bästa prestandan. ABS filament fungerar bäst vid högre temperaturer än PLA filament, så se till att temperaturen är rätt ställd.
 • Använd ett application tape eller maskeringstejp för att förhindra att det plastiska materialet lossnar från byggplattan.
 • För att förhindra ojämn storlek och form på 3D-utskriften, se till att manuellt justera skrivhuvudets nivåer. Detta kan göras genom att använda en nivåmätning eller genom att använda en skrivhuvudjusteringsverktyg.

Tack och lov har vi nu kommit till slutet av vår diskussion om ABS-filament. Vi har diskuterat de fördelar som ABS-filament har, dess användningsområden och hur man använder det. Vi har även diskuterat vilka typer av utskrifter som kan skapas med hjälp av ABS-filament och de olika färgalternativen som finns tillgängliga.

ABS-filament är ett viktigt material för 3D-utskrifter, som har utvecklats mycket de senaste åren. Det är lätt att hantera, hållbart och kostnadseffektivt. ABS-filament är ett utmärkt val för att skapa komplexa och detaljerade utskrifter som håller länge.

Vi hoppas att du nu har fått en bättre förståelse för ABS-filament och dess många fördelar. Om du är intresserad av att skapa utskrifter med ABS-filament, se till att du förstår hur det fungerar och vilka typer av utskrifter det kan skapa. Genom att förstå ABS-filament och vad det kan göra, kan du skapa fantastiska utskrifter som kommer att hålla länge.

Artiklar om filament

Källor: All3dp

Varukorg