Amphora Filament förklarat – Detaljerad guide

Amphora Filament är ett innovativt material som har utvecklats inom 3D-utskriftssektorn. Det är ett kompositmaterial som består av en blandning av tråd och filament, vilket ger det en unik sammansättning. Materialet har utvecklats för att användas vid 3D-utskriftsapplikationer som tillåter mer detaljerade och realistiska 3D-objekt. Det är ett framsteg när det gäller att skapa detaljerade modeller och skulpturer med högre precision och noggrannhet.

En av de stora fördelarna med Amphora Filament är att det är ett mycket flexibelt material som gör det möjligt för användare att skapa flexibla, formbara och skulpterbara 3D-objekt. I jämförelse med andra typer av 3D-utskriftsmaterial har Amphora Filament mycket högre flexibilitet, vilket gör att det är lättare att skapa 3D-objekt som har runda, kurviga eller annorlunda former. Det ger även användaren möjlighet att skapa komplexa 3D-objekt som inte skulle vara möjliga med traditionella 3D-utskriftsmaterial.

Amphora Filament är också mycket kostnadseffektivt och har låg värmeutbredning, vilket gör det till ett idealiskt material när det gäller att skapa 3D-utskrifter som kräver hög precision och detaljerade utskrifter. Det är också ett mycket hållbart material som är lätt att hantera och skapa 3D-utskrifter med.

Förutom de många fördelarna med Amphora Filament är detta material även mycket miljövänligt. Det använder en blandning av tråd och filament som är tillverkad av återvunnet material, vilket gör det till ett mycket miljövänligare val än andra 3D-utskriftsmaterial.

Att använda Amphora Filament är ett bra val för användare som söker ett högkvalitativt och flexibelt 3D-utskriftsmaterial som är kostnadseffektivt och miljövänligt. Det är ett material som är lätt att använda och som kan hjälpa användare att skapa komplexa och detaljerade 3D-utskrifter som är både realistiska och hållbara.

amphora filament
Amphora filament

Vad är Amphora filament?

Amphora 3D filament är ett specialdesignat 3D-utskriftsmaterial som är utformat för att erbjuda högre prestanda och bättre resultat än vanliga 3D-filament. Det är speciellt utformat för att erbjuda bättre styrka och hållbarhet, samtidigt som det minimerar risken för skador eller slitage på skrivarens utrustning. Det är också lätt att arbeta med och har en längre hållbarhet, vilket gör det till ett utmärkt material för professionella utskrifter. Fakta från: innovolo

Vad är egenskaperna med Amphora Filament?

Amphora 3D filament har en mängd värdefulla egenskaper som är unika för den här typen av filament. Bland dessa är:

• Låg värmeexpansion – Det här filamentet expanderar inte lika mycket när det värms upp som andra filament i samma kategori, vilket gör det lättare att skapa precisa utskrifter.

• Hög ytstyrka – Föremål skapade med Amphora 3D filament har en hög ytstyrka, vilket innebär att de är resistenta mot repor och stötar.

• Utsökta ytfinish – Det här filamentet skapar ett utmärkt ytfinish, vilket gör det lättare att måla eller färga efter utskriften är klar.

• Låg fuktabsorption – Filamentet absorberar inte mycket fukt, vilket gör att det är resistent mot förändringar i storlek och form när det är exponerat för fukt.

• Hög temperaturbeständighet – Filamentet har en hög temperaturbeständighet, vilket gör att det kan användas i applikationer som kräver höga temperaturer.

Tips när man ska printa Amphora Filament

MaterialAmphora
Egenskapermiljövänlig, god flexibilitet och hållbarhet, värmebeständig,
kemiskt stabil,säker i kontakt med mat, böjer sig inte
Användingmatlådor, funktionella delar, utomhus saker, hem saker
Skrivar temperatur250 to 270 °C
skriv hastighet30 to 60 mm/s
Bädd temperatur70 °C
KylningIngen kylning första lagret, 100% kylning efteråt
tips vid printing
Amphora filament förklarat
Amphora filament förklarat


1. Gör en testprint av en enklare modell innan du börjar med den mer komplexa amphora-formen. Det hjälper dig att få en känsla för hur filmentet fungerar och att få korrekta inställningar för din 3D-skrivare.

2. Använd en slicerprogramvara för att skapa gcode för din 3D-skrivare. Det hjälper dig att få den bästa prestandan när du 3D-skriver.

3. Justera skrivarens inställningar för att få den bästa prestandan. Detta inkluderar att ställa in rätt temperatur för filamentet, hastighet, lagerstorlek, fyllning och andra parametrar för att få det bästa resultatet.

4. Använd ett lämpligt 3D-skrivunderlag för att få ett jämnt och stabilt resultat. Platta underlag som glas och stålplattor är bra alternativ som hjälper till att förhindra förskjutningar och att modellen inte fastnar vid underlaget.

5. Om du har möjlighet, använd en stödstruktur för att få ett bättre resultat. Stödstrukturer hjälper till att stödja vissa delar av modellen under 3D-skrivningsprocessen, vilket förhindrar att delar av modellen sjunker eller smälter samman.

6. Följ instruktionerna för att ta bort stödstrukturer på rätt sätt. Om du tar bort stödstrukturerna felaktigt kan det skada modellen. Det är bäst att ta bort stödstrukturer med hjälp av en tång eller en skalpell.

7. Om du vill få det bästa resultatet, använd ett glasyrfilt som efterbehandling. Glasyrfiltet hjälper till att förbättra utseendet och styrkan på modellen. Det är också ett bra sätt att skydda modellen mot slitage.

Om du vill ta reda på vilka de bästa filamenten är klicka här: Bästa filamenten eller HQAB

Artiklar om filament

Varukorg