PETG Filament – Guide och tips

PETG filament är ett relativt nytt 3D-skrivmaterial som är en kombination av ABS och PET plast. Det är ett lätt att skriva material som ger ett utmärkt resultat och har en hög hållfasthet och flexibilitet. PETG filament har en hög motståndskraft mot slag, fuktighet och kemiska skador. Det är mycket lättare att utskrift med än ABS och har en högre glans än PLA. Det är också mer miljövänligt än andra 3D-skrivplaster som är lättare att återvinna. PETG filament är ett bra val för 3D-skrivare som letar efter ett material som är lätt att arbeta med men ändå har hög prestanda.

Vad är det bästa PETG filamentet?

esun-petg-1

eSUN PETG är ett av de mest populära filamenten på marknaden, och det är ett utmärkt val för 3D-utskrifter. Det är ett polyetylentereftalatgummi (PETG) filament som har en hög tålighet och flexibilitet, vilket gör det idealiskt för ett brett utbud av användningsområden. Det är också lätt att 3D-utskriftsprocessen och har en hög kvalitet på utskrifterna. Det är ganska lätt att arbeta med och många 3D-utskriftsentusiaster använder det som sitt favoritfilament. PETG är också ett miljövänligt material som inte producerar giftiga ämnen under 3D-utskriftsprocessen. Det är utmärkt för att skapa föremål som håller länge. Det är ett utmärkt val för alla som letar efter ett högkvalitativt 3D-filament som är lätt att använda, robust och miljövänligt.

När borde man använda PETG filament?

PETG är ett hållbart filament som är mycket lätt att arbeta med och har en hög hållfasthet och flexibilitet. Det är ett utmärkt val för att skapa hållbara och komplexa delar som kräver hög prestanda. Det är också resistent mot kemikalier och fukt, vilket gör det till ett bra val för att skapa produkter som ska användas utomhus eller i miljöer som är fuktiga eller kemiska.

Vad är de fördelar som PETG filament har jämfört med andra 3D-skrivmaterial?

  • PETG filament är starkare och mer hållbart än andra 3D-skrivmaterial. Det är mer motståndskraftigt mot böjning och brytning, vilket gör det bättre lämpat för användning i produkter som måste stå emot fysiska påfrestningar.
  • PETG filament är mer flexibelt än andra 3D-skrivmaterial. Det är mjukare och lättare att böja än andra material utan att bryta.
  • PETG filament är lätt att skriva med. Det har en låg värmeöverföring som gör det lättare att hantera och använda.
  • PETG filament är ganska miljövänligt jämfört med andra 3D-skrivmaterial. Det innehåller inte ftalater eller andra skadliga ämnen som kan skadas miljön.
  • PETG filament är UV-beständigt. Det är mindre benäget för att brytas eller försvagas av solljus, vilket gör det bra för utomhusapplikationer.

tips innan du ska skriva ut PETG filament


1. Se till att din utskriftshastighet är låg när du skriver ut PETG-filament, ungefär 50-80 mm/s är ett bra alternativ.

2. Gör en kalibrering för att justera temperaturinställningarna. PETG fungerar bäst med högre temperatur än PLA-filament.

3. Använd en skiva eller ett annat fäste för att förhindra att dina utskrifter misslyckas.

4. Använd en färg eller en skimmer för att göra dina utskrifter glansigare.

5. Se till att du använder en kvalitativ PETG-filament som är avsedd för 3D-utskrifter.

6. Förbered en platt yta för att minska risken för att PETG-filamentet ska skala av.

Sammanfattning


PETG filament är ett populärt material som används för 3D-utskrifter. Det är en kombination av PET och glykol som ger det goda sammanhållning och styrka. Det är ett flexibelt och hållbart material som är lätt att hantera och forma. Det är en förbättrad version av PLA-filament, eftersom det är mindre bräckligt, har bättre värmebeständighet och högre flexibilitet. Det är ett allmänt användbart filament som är lämpligt för användning i både hushållsapplikationer och industriella tillämpningar. Det är också lämpligt för att skapa föremål som kräver hög flexibilitet, styrka och hållbarhet.

Artiklar om filament

Källor: All3dp

Varukorg