TPU 3D printer filament förklarat


TPU 3D printer filament är ett 3D-utskriftmaterial som är en plasttyp som kombinerar fördelarna med olika typiska plastmaterial. TPU är ett polyuretan material som är mycket flexibelt och har stor elasticitet. Det är ett mycket hållbart material som är resistent mot kemikalier, värme och fukt. TPU filament är mycket lätt att skriva ut med och är idealisk för användning med eller utan en het plattform. Det är också ett lätt material som är lätt att sand och slipa. TPU filament är ett populärt material som används för att skapa flexibla delar som gummisulor, gummitätningar, spelbitar och andra flexibla delar. Det är ett mycket mångsidigt material som är lämpligt för många olika typer av 3D-utskrifter.

TPU filament föklarat
TPU 3d printer filament föklarat
Funktioner
VaraktighetHög
StyrkaHög
FlexibilitetVäldigt hög
Resistans
NötningsbeständighetHög
Kemisk resistansMedium hög
VattentålighetMedium
Temperatur
Nozzle temperatur220 – 250 ‎°C
Varm bäddupp till 60 ‎°C

TPU 3d printer filament Fördelar

TPU 3D printer filament har många fördelar. Det är mycket flexibelt och har god elasticitet. Det är också mycket hållbart och har en hög temperaturegenskap. Det är också lätt att trycka och har en lägre skrynkelfrekvens än andra typer av filament. Det är också resistent mot oljor och andra kemikalier, vilket gör det till ett utmärkt material för att skapa prototyper eller för konstruktioner som behöver hålla länge.

Elastiskt eller stelt

TPU-filamentet är ett flexibelt material som används för 3D-utskrifter. Det är ett miljövänligt och säkert material som är lätt att bearbeta och som har egenskaper som gör att det är lämpligt för många användningsområden. TPU-filament har ett elastiskt utseende och en känsla som ger flexibla och lätt böjbara delar. Det har hög slitstyrka och är resistent mot hög temperatur och kemikalier. TPU-filament är idealiskt för att skapa flexibla gummiföremål som är resistenta mot slitage. Det är ett utmärkt material för att göra gummiskor, proteser, gummiband, markörer, sladdar och för att skapa produkter som kräver flexibilitet.

Flexibilitet

TPU-filament är ett flexibelt material som används för 3D-utskrifter. Det är en slags thermoplastisk polyuretan som är mjukare än PLA-filament och har högre elasticitet. Dess flexibilitet gör att det är perfekt för att skapa objekt som kräver en flexibel egenskap för att fungera. Det är ett mångsidigt material som kan användas för att skapa allt från flexibla slangar och kablar till gummidetaljer. Det är också ett populärt material för att skapa prototyper och andra produkter som kräver en flexibel egenskap. Det är ett robust, mångsidigt och hållbart material som är relativt enkelt att använda för 3D-utskrifter.

TPU filament
TPU filament

5 Tips för att 3D printa TPU filament

1. Förbered filmextrudern för att skriva ut med TPU-filamentet. TPU har en lägre smältpunkt än PLA, så du måste sänka temperaturen på extrudern. Dessutom måste du kontrollera att du har ett fint hål i extrusionsmunstycket och att du har ställt in tillräckligt med tryck för att TPU-filamentet ska glida smidigt.

2. Använd en större nozzle än vad du skulle använda för PLA. För att förhindra att TPU-filamentet blir fastlåst i nozzlen rekommenderas att du använder en större diameter än vad du skulle använda för PLA.

3. Använd lägre hastigheter när du 3D-skriver med TPU-filamentet. TPU-filament är tåligt, men det är ändå lämpligt att använda lägre hastigheter än vad du skulle använda för PLA för att förhindra att filamentet blir fastlåst i extrusionsmunstycket.

4. Använd ett varmt skrivbord. TPU-filament är mycket flexibelt, så det är bäst att skriva ut på ett varmt skrivbord för att förhindra att delar krymper eller böjs innan de är färdiga.

5. Använd en låg infill för att förbättra flexibiliteten. TPU är ett mycket flexibelt filament, så det är bäst att använda en låg infill för att förbättra flexibiliteten. Låg infill kommer också att minska den totala tiden för att skriva ut en del.

Branscher som använder TPU-material i 3D-utskrift

TPU (Thermoplastic Polyurethane) filament är ett flexibelt material som ofta används för 3D-utskrifter. Det är ett mångsidigt material som har många olika applikationer och används i olika branscher. Industridesign är en bransch som ofta använder TPU-filament. Det är ett idealiskt material för att skapa stadga och flexibilitet i produktdesign och kan användas för att skapa prototyper, delar eller fästen. Robotikkonstruktion är en annan bransch som ofta använder TPU-filament. Det är ett flexibelt material som kan användas för att skapa olika delar, såsom robotarmer, fästen och skyddskåpor. Maskintillverkning är en bransch som också dra nytta av TPU-filament. Det kan användas för att skapa olika delar, såsom gummifötter och fästen, som håller maskinerna på plats. TPU-filament används också ofta i tillverkning av medicintekniska produkter. Det är ett flexibelt material som kan användas för att skapa olika delar, såsom implantat eller höljen, som kan anpassas efter patientens specifika behov. TPU-filament används även i flygtekniska applikationer. Det är ett flexibelt material som kan användas för att skapa olika delar, såsom luftfångare och skyddskåpor, som håller flygplanet på plats. Som ni kan se är det många branscher som dra nytta av TPU-filament. Det är ett mångsidigt material som kan användas för att skapa olika delar som har olika användningsområden.

källor: tractus3d

Varukorg