Vilket filament är bäst?


I denna artikeln går vi igenom vilket filament är bäst?. Vi förklarar fördelarna och nackdelarna med var och en utav dem.

3D filament är en plast som används till 3D-utskrifter. Det finns olika typer av filament som kan användas, inklusive ABS, PLA och fotokromatiskt. För att förbereda 3D-filamentet måste du först se till att det är färdigtinspelat, så att det inte är skadat eller klumpigt. Det här görs vanligtvis genom att värma det upp till en viss temperatur och sedan låta det svalna. Sedan måste du lägga till ett lager filamentspray för att hålla filamentet mjukt, glansigt och friktionsfritt. Detta lager hjälper också till att undvika att filamentet fastnar under skrivprocessen. Slutligen, efter att ha förberedt filamentet, måste du kalibrera 3D-skrivaren så att den använder rätt temperatur och hastighet för att få det bästa resultatet.

Bäst i test PLA Filament

 1. STRONGHOLD PLA

Stronghold PLA Filament är ett högkvalitativt 3D-utskriftsmaterial som är speciellt utvecklat för att motstå hårdare miljöer. Det är ett miljövänligt alternativ som är tillverkat av 100% biologisk nedbrytbart PLA-plast. Det är ett mycket starkt material som är både flexibelt och hållbart under längre tidsperioder. Det är även en utmärkt isolator och har en mycket god värmebeständighet. Stronghold PLA Filament är en perfekt lösning för att skapa stödstrukturer som kräver extra styrka. Det är ett av de bästa filamenten som finns för att skapa tåliga föremål som kommer att hålla i längden.

Stronghold PLA
Stronghold PLA

2. ESUN PLA


ESUN PLA är en biobaserad och miljövänlig 3D-skrivarfilament. Det tillverkas av ett korn av polylactic acid, som är ett miljövänligt biopolymer som tillverkas från naturliga ingredienser som stärkelse. Det har god biologisk nedbrytbarhet och är lätt att bearbeta. ESUN PLA är känt för att ha god flexibilitet och styrka, vilket gör det till ett utmärkt val för 3D-skrivning. Det är lätt att använda och ger en förbättrad prestanda jämfört med andra typer av filament. Det är också ett bra val för att skapa fina detaljer och färgglada objekt.

ESUN PLA
ESUN PLA

3. HATCHBOX PLA

HATCHBOX PLA är en av de mest populära typerna av 3D-utskriftsmaterial och erbjuder ett utmärkt prisvärt alternativ för 3D-utskrifter. Det är ett filament av polylaktylensorten som produceras av högpresterande, miljövänliga material. HATCHBOX PLA levereras med en färg som är briljant och har en glansig finish. Dess höga kvalitet ger ett förstklassigt resultat när det gäller utskriftsprecision, ytfinish och partikelstorlek. Det är ett snabbtäckande material som är lätt att använda och har en hög smältpunkt, vilket gör det perfekt för de flesta 3D-utskriftsprojekt.

HATCHBOX PLA
HATCHBOX PLA

4. RIGID:INK PLA

RIGID.INK PLA är en filamenttyp för 3D-utskrifter som är gjord av polylaktylensyrat (PLA). Det är en miljövänlig filamenttyp som produceras från naturliga råvaror. Det är ett extremt stabilt material som har en hög hållfasthet och är mycket lätt att skriva ut. Det ger släta och detaljerade utskrifter utan att behöva göra stora ansträngningar. Det är en av de mest populära filamenttyperna som används för att skapa olika objekt, modeller och skulpturer.

RIGID PLA
RIGID PLA

5. SUNLU PLA


SUNLU PLA är en biologiskt nedbrytbar 3D-skrivplast som är 100% förnyelsebar. Det är en miljövänlig PLA-plast, som håller samma prestanda som traditionella PLA-fiber. SUNLU PLA är mångsidig och lätt att skriva ut, och det är lämpligt för alla typer av 3D-utskriftsprojekt. Den är lätt att skära, slipa och måla, vilket gör den idealisk för proffs som vill skapa innovativa 3D-objekt. Den är också mycket hållbar och har konstnärliga egenskaper som gör den perfekt för konstnärliga projekt.

SUNLA PLA
SUNLA PLA

6. COLORFABB PLA


COLORFABB PLA är en miljövänlig 3D-utskriftsmaterial som är lätt att använda och som har en god hållfasthet. Det är gjort av PLA-plast som är en biobaserad polymer som är både lätt och hållbart. Det är ett bra alternativ för 3D-utskrift eftersom det är lätt att hantera och det har en god hållfasthet. Det är också mycket kostnadseffektivt och har ett bredare temperaturintervall än andra material. Det är det perfekta materialet för personer som letar efter ett miljövänligt 3D-utskriftsmaterial som är lätt att använda och som har en god hållfasthet.

COLORFABB PLA
COLORFABB PLA

7. VERBATIM PLA

Verbatim PLA är en filamentsort som används för 3D-utskrifter. Det är en biologiskt nedbrytbar och miljövänlig termoplast som är baserad på maisstärkelse och är ett alternativ till traditionella oljebaserade plastmaterial. Verbatim PLA är lätt att använda och ger utmärkta resultat. Det är ett lätthanterligt material med en hög temperaturbeständighet. Det är ett populärt val för 3D-utskrifter eftersom det ger en hög kvalitet och är ekonomiskt.

VERBATIM PLA
VERBATIM PLA

8. CLAS OHLSON PLA

Clas Ohlson PLA är ett miljövänligt och kostnadseffektivt alternativ till traditionella plastmaterial. Det är ett kompostbart material som består av korn av miljövänlig polylaktid. PLA är ett hållbart och flexibelt material som kan användas för att skapa alla typer av produkter, som till exempel burkar, flaskor, skålar och brickor. Det är ett material som är lätt att bearbeta och kan göras till olika former och färger. Det är lätt att fästa med lim eller skruvar. Det är ett återvinningsbart material som kan användas för att skapa produkter som är säkra, miljövänliga och kostnadseffektiva.

Clash ohlson PLA
Clash ohlson PLA

9. 3D PRIMA PLA


3D PRIMA PLA är en miljövänlig 3D-utskriftsmaterial som är lätt att extrahera och använda. Det är gjort av 100% naturliga ingredienser och är mycket hållbart. Den är speciellt utformad för att producera högkvalitativa 3D-utskrifter med hög prestanda. 3D PRIMA PLA har en låg kontraktion, vilket gör att det är lätt att hantera. Det är också lätt att färglägga och måla, vilket är ett stort plus. Det är idealiskt för att skapa komplexa 3D-utskrifter som kräver precision och noggrannhet.

3D PRIMA PLA
3D PRIMA PLA

10. XYZ PLA

XYZ PLA är ett biologiskt nedbrytbart plastmaterial som är ett alternativ till traditionella olja-baserade plastprodukter. Det är tillverkat av naturliga råvaror som majsstärkelse, risstärkelse och sockerbetor. Det är miljövänligt, eftersom det inte producerar några skadliga ämnen när det nedbryts. Det är också mycket starkare än olja-baserade plastprodukter och är resistent mot både höga och låga temperaturer. XYZ PLA är ett idealiskt material för förpackningar, leksaker, möbler, medicinska produkter och andra produkter som kräver förbättrad styrka och slitstyrka.

XYZ PLA
XYZ PLA
 • 1. STRONGHOLD PLA
 • 2. ESUN PLA
 • 3. HATCHBOX PLA
 • 4. RIGID:INK PLA
 • 5. SUNLU PLA
 • 6. COLORFABB PLA
 • 7. VERBATIM PLA
 • 8. CLAS OHLSON PLA
 • 9. 3D PRIMA PLA
 • 10. XYZ PLA
Denna videon går ingeom vilka filament som är bäst!
Varukorg